Karamellkrem

  • 300 gram sukker
  • 300 gram fløte
  • 1 vaniljestang
  • 240 gram eggeplomme
  • 4 plater gelatin
  • 300 gram temperert smør
  • Karamelliser sukkeret i en kjele.
  • Varm fløte og vaniljestang i egen kjele.
  • Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
  • Avkjøl litt før eggeplommen tilsettes. Rør godt!
  • Varm opp p nytt under omrøring til den tykner.
  • Tilsett gelatin og temperert smør.
  • Avkjøl og pisk opp når kremen har satt seg.

Salt karamell

  • 200 gram sukker
  • 300 gram fløte
  • 40 gram temperert smør
  • 1 klype maldonsalt
  • Karameliser sukkeret i en kjele.
  • Varm opp fløten i en ny kjele.
  • Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
  • Reduser til karamellen tykner. Ha i salt og smør

Bringebær sorbet

  • 400 gram fryste bringebær
  • 130 gram sukker
  • 200 gram vann
  • 40 gram sitronjuice
  • 2 plater gelatin
  • Bløtlegg gelatin.
  • Kok opp alt utenom gelatinen.
  • Når bærene er varmeog sukkeret har løst seg opp. Mos bærene med stavmikser.
  • Sil ut frøene og fruktkjøtt.
  • Tilsett gelatin.
  • Avkjøl i en bolle i en fryser. Rør hvert kvarter i 2 timer til den stivner.

Karamellisert hvit sjokolade

  • 200 gram hvit sjokolade
  • Spre 200 gram grovhakket hvit sjokolade på ett bakepapir.
  • Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter.
  • Rør i sjokoladen når den er ferdig så vil den smuldre opp