Karamellkrem
- 300 gram sukker
- 300 gram fløte
- 1 vaniljestang
- 240 gram eggeplomme
- 4 plater gelatin
- 300 gram temperert smør
- Karamelliser sukkeret i en kjele.
- Varm fløte og vaniljestang i egen kjele.
- Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
- Avkjøl litt før eggeplommen tilsettes. Rør godt!
- Varm opp p nytt under omrøring til den tykner.
- Tilsett gelatin og temperert smør.
- Avkjøl og pisk opp når kremen har satt seg.
Salt karamell
- 200 gram sukker
- 300 gram fløte
- 40 gram temperert smør
- 1 klype maldonsalt
- Karameliser sukkeret i en kjele.
- Varm opp fløten i en ny kjele.
- Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
- Reduser til karamellen tykner. Ha i salt og smør
Bringebær sorbet
- 400 gram fryste bringebær
- 130 gram sukker
- 200 gram vann
- 40 gram sitronjuice
- 2 plater gelatin
- Bløtlegg gelatin.
- Kok opp alt utenom gelatinen.
- Når bærene er varmeog sukkeret har løst seg opp. Mos bærene med stavmikser.
- Sil ut frøene og fruktkjøtt.
- Tilsett gelatin.
- Avkjøl i en bolle i en fryser. Rør hvert kvarter i 2 timer til den stivner.
Karamellisert hvit sjokolade
- 200 gram hvit sjokolade
- Spre 200 gram grovhakket hvit sjokolade på ett bakepapir.
- Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter.
- Rør i sjokoladen når den er ferdig så vil den smuldre opp