Book et bord
  • HJEM
  • MENY
    • SELSKAPSMENY
    • À LA CARTE
    • DESSERT
    • 5 RETTERS
    • BARMENY
  • MATOPPSKRIFTER
  • SELSKAPSROM
  • GAVEKORT
  • ROS+RIS
  • OM OSS
    • LEDIG STILLING
    • KONTAKT
Facebook
YouTube
Instagram

Matoppskrifter

Salt Karamell

Karamellkrem

300 gram sukker
300 gram fløte
1 vaniljestang
240 gram eggeplomme
4 plater gelatin
300 gram temperert smør

Karamelliser sukkeret i en kjele.
Varm fløte og vaniljestang i egen kjele.
Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
Avkjøl litt før eggeplommen tilsettes. Rør godt!
Varm opp p nytt under omrøring til den tykner.
Tilsett gelatin og temperert smør.
Avkjøl og pisk opp når kremen har satt seg.

Salt Karamell

200 gram sukker
300 gram fløte
40 gram temperert smør
1 klype maldonsalt

Karameliser sukkeret i en kjele.
Varm opp fløten i en ny kjele.
Spe sammen fløten i sukkeret og kok ut karamellen.
Reduser til karamellen tykner. Ha i salt og smør

Karamelisert hvit sjokolade

Spre 200 gram grovhakket hvit sjokolade på ett bakepapir.
Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter.
Rør i sjokoladen når den er ferdig så vil den smuldre opp

Bringebær Sorbet

400 gram fryste bringebær
130 gram sukker
200 gram vann
40 gram sitronjuice
2 plater gelatin

Bløtlegg gelatin.
Kok opp alt utenom gelatinen.
Når bærene er varmeog sukkeret har løst seg opp. Mos bærene med stavmikser.
Sil ut frøene og fruktkjøtt.
Tilsett gelatin.
Avkjøl i en bolle i en fryser. Rør hvert kvarter i 2 timer til den stivner.

Gresskarnkjernekjeks

100 gram smør
100 gram eggehvite
100 gram melis
100 gram hvetemel
50 gram gresskarnkjerner

Rist gresskarnkjernene i ovnen 20 minutter på 180 grader.
Avkjøl før det kjøres i foodprocessor.
Smelt smør og bland ingrediensene sammen.
Smør ut ett tynt lag på bakepapir.
Stekes på 160 grader i 15-20 minutter.

Pepperkakeganache med multesorbet

Multesorbét

250 gram multer
100 gram sukker
1,5 dl vann
50 gram glukose
2 plater gelatin

Bløtlegg gelatin i vann. Kok opp multer, vann og glukose. Trekkes i 2 minutter.
Mix med blender eller stavmikser før det siles.
Avkjøles i bolle som settes i fryser. Rør hvert 20 minutt til den setter seg.

Pepperkakesirup

5 dl mørkt øl
200 gram lys sirup
2,5 dl sukker
125 gram smør
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt pepper
1 ts natron

Ha alle ingredienser i en stor kjele. Kok opp og reduser i 10 – 15 minutter.

Oppskrift Pepperkake Ganache

260 gram pepperkake sirup
400 gram sjokolade
135 gram fløte
1 klype maldon salt

Kok opp pepperkakesirup og fløte.
Ta av varmen og tilsett sjokolade.
Avkjøl i silikonform eller annen form for clingfilm eller bakepapir.

Grillet svinecarré med hvite asparges

Svinecarré til 2 personer

1 svinecarré ca 360 gram
12 asparges
1 sitron
Salt, pepper og olivenolje
200 gram smør
2 dl vann

Fremgangsmåte svinecarré

Skrell asparges, halvparten holdes hel mens andre del skrelles i tynne bånd.
Legg båndene i iskaldt og settes til side.
Rens beinet på svinecarreén for kjøtt og fettrester
Krydre med salt og grill med fettsiden ned. Snu fileten og grill 6 min på hver side. Tips 62 grader kjernetemperatur er perfekt til servering. Krydre med salt og pepper før du anretter med en grillet sitron ved siden av.

Asparges

Kok opp 2 dl vann med 200 gram smør, salt og sitronsaft fra 1/2 sitron. Kjør sammen med stavmikser. La de hele aspargesene trekke 2-3 minutter i smørbadet.  Legg de på ett kjøkkenpapir.
Tørk aspargesbåndene og salt lett i en bolle.
Legg de kokte aspargesene i bunn på tallerken før du legger båndene lett over. Dryss gjerne litt urter og olivenolje over.

Lammelår til påske

Lammelår

2,5 kg lammelår
Salt og pepper
2 løk
4 chili
2 fennikel
4 dl brunet smør

Gni inn lammelåret
Stekes på 220 grader i 5-10 min

Skru temp ned til 160 grader.
Stekes til kjernetemp er 65-70 grader
La hvile minst 10 minutter
Antatt steketid ca 3 timer

Rotgrønnsaker

4 stk rotgrønnsaker
2 gullrøtter
2 persillerøtter

Bakes i ovn i 20 minutter
på 150 grader

Saus

2 dl olje
4 ss sitronsaft
Cesten fra en hel sitron
1 fedd hvitløk
1/4 persillebunt
1 klype salt
1 klype pepper

Røkt torsk og potetkrem

Potetkrem

500 g Røkt torsk
500 g Mandelpotet skrellet
5 dl Fløte
100 g Meierismør
Salt

Trekk potetene møre sammen med
torsken og fløte. Kjøres i 
kjøkkenmaskin, spe med fløte og
tilsett temperert smør. Smak til med 
salt.

Grønnkålpulver

Fjern stilken på grønnkålen.
Riv bladene fra hverandre.
Spre de utover ett bakebrett
og stek de på lav varme til de
er knusktørre. Mal de opp til
fin pulver.

Breadcrums

Fjern skalken på brødet.
Skjær opp brødet i terninger.
Spre de utover ett bakebrett
og vend de i maltekstrakt. Stek
de på svak varme. Kjøres i
kjøkkenmaskin.

Juleribbe med en vri

Ribbe

400 gram per person
Skjær av skinnsiden fra kjøttstykket
Gni ribba inn med krydderblanding
Bak ribben i 3 timer på 140 grader
1 dl soyasaus
3 dl vann / grønnsakskraft
Hvil kjøttet i 30 min
Skjær opp serveringstykker
Brun stykkene i varm tørr panne

Krydderblanding

1 stjernanis
1/2 ts korianderfrø
1 ss helsvart pepper
Litt tørket sopp
1 ss sukker
Knuses til fint pulver

Sprø salat

2gulrøtter i tynne strimler (ostehøvel)
1 Fennikel i tynne skiver
1/2 agurk uten kjern i skiver
1/2 løk kuttet
1/2 grønn chili
Salt, pepper og sukker til smak
Saften av 1 appelsin
Blandes sammen rett før servering

Saus

Hell sjyen fra ribben i en kjele
Kok ned sjyen til ønsket tykkelse
Om ønskelig pisk inn litt meierismør

Knekkebrød

Knekkebrød

14 dl vann
6 dl sammalt hvetemel – grov
4 dl solsikkefrø
7 dl havregryn
6 dl linfrø
100 gram sukker
2 ts salt

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre sammen
Fyll på med vann og bland godt
La massen stå å svelle 30 min
Smør ett tynt lag utover på bakepapir/siliconmatte
Oppskriften rekker til ca 8 brett
Stek brettene på 150 grader i ca 75 minutter

Lutefisk

Lutefisk

Beregn 600 – 700 gram per person

Vi anbefaler du serverer tilbehør som
mandelpotet, ertestuing, bacon, sennep, sirup,
flatbrød og revet brunost til lutefisken.

Fremgangsmåte

Kutt lutefisken i rause porsjoner.
Salt godt med fint salt.
Dekk fisken og sett kaldt i 1 døgn (min. 6 timer)
Legg lutefisken i ildfast form og salt lett.
Stek fisken på 200 grader midt i ovnen 5 minutter
Dekk over formen med aluminiumsfolie.
Stek fisken videre i 15 minutter.
Flaker fisken seg ved å presse lett er den ferdig

Hjort (ytrefilét)

Rødvinssaus

2 dl rødvin reduseres med
0,5 dl sukker
10 dl storfekraft blandes og reduser til 5 dl
Smak til med salt, pepper.
Avslutt med å piske inn smør og mørk sjokolade

Beter

Vask betene godt.
Legges i ildfast form med masse grovsalt
Stekes i ovnen på 180 grader til de er møre

Brent løk

Skrell løken
Kok løken i lettsaltet vann til de er møre
Avkjøles og kutt til ønsket fasong
Brenn av i jernpanne eller gassbrenner

Hjort av ytrefilét

Kjøtt 180 g per person
Salt og pepper
Olje og smør til steking
Hvitløk og Estragon
Stekes 2 minutter på hver side, ha i smør, hvitløk og estragon: Øs smøret over kjøttet. La kjøttet hvile 8-12 minutter.

Hvit fisk

Smørsaus

1/2 dl hvitvin
1/2 dl eplejuice
1.0 dl fløte
300 g smør


Reduser hvitvin og juice til halvparten. Tilsett fløte og reduser til 2/3. Pisk inn smør og smak til med salt og sitron.

Blomkålpuré

1 blomkål
1 dl fløte
100 g smør
Salt


Kutt opp blomkål og kok mør i 1 L vann.
Sil av vann og kjør den glatt med smør og fløte. Smak til med salt

Syltet ørretrogn

50 g ørretrogn
0,5 dl eplecider eddik
1,0 dl sukker
1,5 dl vann
Bland alt og kok opp. Avkjøles til kjøleskap temperatur. Hell laken over ørretrognen og la stå over natten. Min 6 timer.

Hvit fisk

Varm opp 50 g smør i pannen til smøret er brundt. Stek fisken på en side i ca 90 sekunder. Snu fisken å trekk pannen til siden. La fisken hvile i pannen ca 5 minutter. Skrell asparges, del nepen i fire, brun smør i en panne. Stek nepene i 45 sekunder før du tilsetter asparges og smaker til med sitron og salt.

Alkoholfri sommerdrink

Ingredienser

Ingefær 2 cm – bruk mødler
4 cl honning lake – 2 deler honing og 1 del vann
4 cl eplejuice
3 cl sitronjuice
Ingefærøl
Is
For de som ønsker alkohol anbefales 4 cl rom

Andebryst

Rødvinssaus

1 ss sukker
2 ss balsamico
2 dl rødvin
reduseres
4 dl oksekraft tilsettes
reduser
Pisk inn kaldt meierismør 

Sellerirotpuré

1 sellerirot
Kuttes i terninger – kokes mør
Sil av vann
1/2 dl fløte
2 ss meierismør, salt og pepper
Kjøre «fin» med stavmikser

Andebryst

Rut svoren med skarp kniv – salte og peppre
Stek 2-4 min, svorsiden ned
Snu brystet og stek 30 sekunder
160 grader i ovn 7 minutter
Kjøttet skal hvile 7 minutter før oppskjæring

SJOKOLADEMOUSSE

INGREDIENSER
Mousse

300 gram mørk sjokolade
150 gram smør
1,5 dl kaffe
4 gelatinplater
5 eggehviter
5 eggeplommer
100 gram sukker

SUKKERBRØD

6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver

KALVETARTAR

HOVEDINGREDIENSER

Kalvefilet
Olivenolje
Salt
Pepper
Kapers
Brødkrutonger
Majones
Red ruhbarb salatblad
1 vaktelegg

SYLTET DELIKATESSELØK

Delikatesseløk
Vineddikk
Juice av en lime
Sukker
Vann

Velkommen til en avslappende atmosfære hos oss

KOM INNOM

Kongens gate 30, 7012 Trondheim
(Klikk på adressen for veibeskrivelse)

KONTAKT OSS

Mandag til Fredag 10.00 – 18.00
Søndag: Stengt

e: post@emilieseld.no
t: (+47) 479 31 000

VÅRE ÅPNINGSTIDER

Mandag til Torsdag 16.00 – 00.00
Fredag og Lørdag 16.00 – 01.00
Søndager stengt!
  • TripAdvisor

Klikk på TripAdvisor-bildet for å si noen hyggelige ord om oss – da blir vi veldig glad!

© 2022 Emilies ELD Restaurant & Bar. Org nr.: 895 122 572. Alle rettigheter reservert. Design av VinnVinn Reklame