Multesorbét

  • 250 gram multer
  • 100 gram sukker
  • 1,5 dl vann
  • 50 gram glukose
  • 2 plater gelatin
  • Bløtlegg gelatin i vann. Kok opp multer, vann og glukose. Trekkes i 2 minutter.
  • Mix med blender eller stavmikser før det siles.
  • Avkjøles i bolle som settes i fryser. Rør hvert 20 minutt til den setter seg.

Pepperkakesirup

  • 5 dl mørkt øl
  • 200 gram lys sirup
  • 2,5 dl sukker
  • 125 gram smør
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt pepper
  • 1 ts natron
  • Ha alle ingredienser i en stor kjele.
  • Kok opp og reduser i 10 – 15 minutter.

Pepperkake ganache

  • 260 gram pepperkake sirup
  • 400 gram sjokolade
  • 135 gram fløte
  • 1 klype maldon salt
  • Kok opp pepperkakesirup og fløte.
  • Ta av varmen og tilsett sjokolade.
  • Avkjøl i silikonform eller annen form for clingfilm eller bakepapir.