Multesorbét
- 250 gram multer
- 100 gram sukker
- 1,5 dl vann
- 50 gram glukose
- 2 plater gelatin
- Bløtlegg gelatin i vann. Kok opp multer, vann og glukose. Trekkes i 2 minutter.
- Mix med blender eller stavmikser før det siles.
- Avkjøles i bolle som settes i fryser. Rør hvert 20 minutt til den setter seg.
Pepperkakesirup
- 5 dl mørkt øl
- 200 gram lys sirup
- 2,5 dl sukker
- 125 gram smør
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt pepper
- 1 ts natron
- Ha alle ingredienser i en stor kjele.
- Kok opp og reduser i 10 – 15 minutter.
Pepperkake ganache
- 260 gram pepperkake sirup
- 400 gram sjokolade
- 135 gram fløte
- 1 klype maldon salt
- Kok opp pepperkakesirup og fløte.
- Ta av varmen og tilsett sjokolade.
- Avkjøl i silikonform eller annen form for clingfilm eller bakepapir.