Svinecarré til 2 personer
- 1 svinecarré ca 360 gram
- 12 asparges
- 1 sitron
- Salt, pepper og olivenolje
- 200 gram smør
- 2 dl vann
- Skrell asparges, halvparten holdes hel mens andre del skrelles i tynne bånd.
- Legg båndene i iskaldt og settes til side.
- Rens beinet på svinecarreén for kjøtt og fettrester
- Krydre med salt og grill med fettsiden ned. Snu fileten og grill 6 min på hver side. Tips 62 grader kjernetemperatur er perfekt til servering.
- Krydre med salt og pepper før du anretter med en grillet sitron ved siden av.
Asparges
- Kok opp 2 dl vann med 200 gram smør, salt og sitronsaft fra 1/2 sitron. Kjør sammen med stavmikser. La de hele aspargesene trekke 2-3 minutter i smørbadet. Legg de på ett kjøkkenpapir.
- Tørk aspargesbåndene og salt lett i en bolle.
- Legg de kokte aspargesene i bunn på tallerken før du legger båndene lett over. Dryss gjerne litt urter og olivenolje over.