Svinecarré til 2 personer

  • 1 svinecarré ca 360 gram
  • 12 asparges
  • 1 sitron
  • Salt, pepper og olivenolje
  • 200 gram smør
  • 2 dl vann
  • Skrell asparges, halvparten holdes hel mens andre del skrelles i tynne bånd.
  • Legg båndene i iskaldt og settes til side.
  • Rens beinet på svinecarreén for kjøtt og fettrester
  • Krydre med salt og grill med fettsiden ned. Snu fileten og grill 6 min på hver side. Tips 62 grader kjernetemperatur er perfekt til servering.
  • Krydre med salt og pepper før du anretter med en grillet sitron ved siden av.

Asparges

  • Kok opp 2 dl vann med 200 gram smør, salt og sitronsaft fra 1/2 sitron. Kjør sammen med stavmikser. La de hele aspargesene trekke 2-3 minutter i smørbadet. Legg de på ett kjøkkenpapir.
  • Tørk aspargesbåndene og salt lett i en bolle.
  • Legg de kokte aspargesene i bunn på tallerken før du legger båndene lett over. Dryss gjerne litt urter og olivenolje over.